среда, 10. август 2016.

DIY maska od pivskog kvasca i limunovog soka za izbeljivanje kože, ali i protiv akni


Kvasac nije samo prehrambeni proizvod već i pomoćno sredstvo za ulepšavanje. To nije nimalo čudno jer u svom sadržaju ima 16 amino-kiselina, 14 minerala (kalcijum, magnezijum, kalijum, fosfor, cink, bakar....) i 17 vitamina (B1, B2, B6, B12....). On, između ostalog, regeneriše, jača i čisti kožu i potstiče razmenu materija u njoj.
Postoji mnogo DIY maski za lice koje se temelje na upotrebi pivskog kvasca, ali meni se najviše dopada ona sa limunovim sokom za izbeljivanje kože. Za nju su potrebni: kocka kvasca i sok od jednog limuna - dovoljno ih je izmešati da bi se napravila glatka pasta koja se nanese na očišćeno lice i na njemu drži oko 15 minuta, da bi se potom sprala mlakom vodom. 
Pored činjenice da ova maska pomaže u izbeljivanju kože, ona je efikasna i kada su akne u pitanju. Naravno, da bi efekti bili potpuni potrebno je korišćenje maske bar dva puta sedmično. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...