уторак, 18. март 2014.

UVODNA REČ
Razvoj hemijske i farmaceutske industrije, zatim razvoj dermatologije koja svoju pažnju koncentriše na kožu i njenu negu, kao i razvoj plastične hirurgije, proširuju dijapazon mogućnosti kozmetičkih tretmana do neslućenih razmera. 
Danas nam se svakodnevno nameću reklame i sredstva koja mnogo obećavaju, a da li je zaista i tako...?Mnogo pažnje se posvećuje medicinskoj kozmetici jer lepota, ni u kom slučaju, ne bi trebala da bude plaćena zdravljem. Ipak, i pored toga se javljaju preparati koji su potpuno bezvredni ili čak i opasni po zdravlje.
Kozmetikom bi u suštini trebalo da se bave isključivo dermatolozi koji najčešće lokalno, medikamentima, deluju na određeno stanje kože. U širem smislu, kozmetikom i lepotom uopšte bave se i hirurzi plastičari, endokrinolozi i farmakolozi.
Najvažniji zadatak kozmetike je da pravo pripremi sposobne stručnjake, ne samo iz dermatologije, već i iz primenjene kozmetike i da iz osposobi da pravilno i kritički prosuđuju o problemima ljudi sa kojima se susreću, a da pri tome ne doprinose iluzijama tih klijenata koje bi mogle nastati usled bučnih reklama.Zbog pogrešnih preparata, kao i postupaka prilikom tretiranja kože, može doći do preosetljivosti koja otežava njeno kasnije negovanje.
Moja uloga, kao i uloga ovog bloga, nije da stručno objašnjavamo neke tretmane ili preparate. Ipak, smatram da zbog dugogodišnjeg iskustva koje imam, mogu da dam svoju ocenu preparata koji se danas koriste, kao i da pružim savete za neke „domaće“ tretmane. Takođe, želim i da drugima pružim priliku da kažu svoje mišljenje o proizvodima koje su koristili. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...