субота, 22. март 2014.

Prirodno je najbolje...jer je uvek dostupno II


Nastavljamo sa pričom o maskama koje možete napraviti kod kuće.
Prve bore možete otkloniti maskom od meda koga ne treba mešati sa ostalim namirnicama. Dovoljno je uzeti čist med i staviti ga na lice. Dobro bi bilo da zatim stavite na lice gazu natopljenu toplom vodom (naravno - isceđenu). Masku treba ostaviti dvadesetak minuta, a potom je ukloniti prvo toplom, a zatim hladnom vodom, kako bi se zatvorile pore.




Dobra je i maska koja kombinuje med, bananu i maslinovo ulje. Uzmite tri kašičice meda i tri kašičice maslinovog ulja i pomešajte sa prethodno izgnječenom bananom. Stavite masku na čisto lice i držite oko pola sata, pa je isperite mlakom vodom.

Evo još jedne maske sa bananama. Za je potrebna jedna dobro izgnječena banana i dve kašike sojinog mleka. Masku možete držati na licu petnaestak minuta, a zatim je isprati  mlakom vodom.

I opet - banana kao čudotvorno sredstvo. Za ovu masku potrebna je jedna dobro izgnječena banana, kašika meda i kašika pavlake. Dobijenu smesu ostavite sat vremena da stoji, pa je tek onda stavite na dobro očišćeno lice. Ostavite masku da deluje od petnaestak minuta do pola sata (zavisi kakv tip kože imate), a zatim je isperite mlakom vodom.

Bez obzira kakav tip kože imate, maska sa mlekom i kvascem je dobra za čišćenje lica. Kvasac rastopite u tri kašike mlakog mleka i dobijenu smesu ostavite na prethodno očišćenom licu desetak minuta, a zatim je isperite mlakom vodom.

Kvasac je dobar i u kombinaciji sa jogurtom, a maska se pravi tako što se kvasac pomeša sa pola čaše jogurta i ostavi na licu desetak minuta, a zatim se ispere mlakom vodom.

Za suvu kožu se preporučuje maska od jabuke, a za nju je potrebno: dve kašičice jogurta, jedna narendana jabuka, dve kašičice meda i kašičica cimeta. Sastojci se dobro izmešaju i stave na lice na kome treba da stoje desetak minuta, a zatim se speru mlakom vodom.

Za masnu kožu su dobre maske od gline jer upijaju suvišnu masnoću, kao i nečistoću, pa posle njih koža izgleda čista i sveža. Ove maske sužavaju pore, eliminišu sjaj i uklanjaju (suše) bubuljice. Masku možete napraviti tako što ćete pomešati par kašičica gline sa toplom vodom i smesu naneti na lice. Ostavite masku da se suši do 15 minuta, a zatim je isperite toplom vodom. Sa površine kože će vam se ukloniti mrtve ćelije, prašina i nečistoća.


URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...