недеља, 23. март 2014.

Kad nema LUSH-a......


        Iako danas imamo sve manje vremena da se posvetimo uživanju u kadi punoj mirisne pene, ne bi bilo loše da ponekad sebi priuštimo jedno takvo opuštanje (bar jednom nedeljno). Nekada, dok je LUSH imao radnje u Srbiji, uživala sam u njihovim mirisnim kuglama. Trenutno se zadovoljavam nekim "domaćim" preparatima koji mogu da posluže kao zamena. Evo nekoliko njih:

        Morska so je bogata mineralima koji dubinski čiste kožu i ublažavaju upale. Potrebno je da u kadu punu tople vode stavite jednu do dve kašike soli i da ležite dvadesetak minuta. Koža će posle toga biti zategnutija i mekša na dodir.

                                                            Esencijalna ulja neguju kožu, opuštaju mišiće i smanjuju prisustvo stresa. U zavisnosti od vrste, mogu da deluju umirujuće (lavanda i kamilica) i osvežavajuće (menta, eukaliptus i citrusi). Preporučuje se 10 do 20 kapi ulja, u zavisnosti od toga da li želite jači ili slabiji efekat.

                                                           Đumbir podstiče znojenje i ubržava izbacivanje toksina iz organizma - preporučuje se i kod prehlada i visokih temperatura. Može da se narenda svež u kupku ili da se koristi mleveni. Ako se koristi svež, dovoljno je staviti četvrtinu šoljice, dok je kod mlevenog dovoljna jedna kašičica. Posle toga, možete samo da uživate u dvadesetominutnoj kupki.

                                                          Soda bikarbona takođe eliminiše otrove iz organizma, zatim čisti kožu i deluje kao piling. Najbolje je da se kombinuje sa morskom solju u razmeri 2:1 (za kupku je potrebno dve šoljice sode bikarbone i jedna šoljica soli). Trajanje kupke je do pola sata.

                                                          Jabukovo sirće čisti kožu i ublažava upale, a pomaže i u izbacivanju toksina iz organizma. Za kupku u kojoj možete uživati oko pola sata preporučuje se jedna do dve šoljice sirćeta.

                                                          Zelena glina dobro čisti kožu, deluje opuštajuće i otklanja umor. U toplu vodu se stave tri do četiri kašike praha gline, a kupka može da traje samo petnaestak minuta.



URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...