четвртак, 20. март 2014.

Prirodno je najbolje...jer je uvek dostupno


                                                      Za trenutno delovanje na kožu, najbolje su maske. Sledećeg puta ćemo se pozabaviti prirodnim maskama koje možete napraviti sami, kod kuće, jer  ipak, pre stavljanja bilo kakve maske poželjno je uraditi piling, kako bi se uklonile mrtve ćelije može.

Jedan od najjednostavnijih pilinga je onaj koji sadrži med, limun i zobene pahuljice. Dve kašičice meda i sok od jednog limuna dobro pomešati sa malo zobenih pahuljica i naneti na lice. Posle desetak minuta, uz masažu, isprati lice mlakom vodom.

Takođe, dobar piling se može napraviti od zobenih pahuljica, mlevenih badema, žalfije, mente i zelene gline. Manju šolju zobenih pahuljica, manju šolju mlevenih badema i po 20 gr žalfije i mente (sve to možete nabaviti u nekoj od prodavnica zdrave hrane) samleti u multipraktiku i pomešati sa glinom. Sastojke za masku možete držati u staklenoj posudi najviše do dva meseca (poželjno je da stoje u frižideru), a kada poželite da masku koristite, smesu pomešajte sa malo mlake vode i stavite na lice. Optimalno je da se maska drži na licu oko pola sata, a zatim ispere toplom vodom. Ukoliko je koža osetljiva, maska može biti na licu maksimalno petnaestak minuta.

                                                       Piling možete napraviti i mešanjem 1 kašike sode bikarbone, 1 kašičice maslinovog ulja i 5 kapi eteričog ulja čajnog drveta. Sastojke dobro promešati i staviti na lice. Masku na licu držati oko pet minuta, a zatim je uz blagu masažu isprati mlakom vodom.




URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...