уторак, 25. март 2014.

Čajevi za mršavljenje

                 Kako se leto primiče, mnoge od nas hvata panika zbog kilograma koje smo nakupili tokom zime. Ipak, mršaviti nije lako - to je dugotrajan proces u kome nije cilj samo smanjiti telesnu težinu, a pri tome  izgubiti energiju. Istina je da treba smanjiti suvišne kilograme, ali i pored toga treba eliminisati i toksine koji su se nakupili u organizmu,  što je najbolje učiniti uzimanjem veće količine tečnosti.
                Veliki je izbor biljaka koje pomažu u procesu mršavljenja. Navešćemo nekoliko primera za čajeve koje treba uzimati svakodnevno, pre obroka:
Čaj od artičoke: 20 gr svežih listova se popari litrom vrele vode, a posle 15 minuta procedi i pije tokom dana.
Čaj od bele breze: 30 gr listova se prelije litrom vrele vode i ostavi da odstoji 10 minuta, pre ceđenja.
Čaj od crne ribizle: 50 gr listova se prelije litrom vrele vode i ostavi da odstoji 10 minuta, pre ceđenja.
Čaj od divlje mirođije: 30 gr korena prelije se litrom vrele vode, ostavi da odstoji 10 minuta i posle ceđenja se pije u gutljajima.
Čaj od jasena: 40 gr listova ovog drveta prelije se litrom ključale vode i posle 10 minuta procedi.
Čaj od kukuruza: 40 gr kukuruznog zrna staviti u litar hladne vode, kuvati 10 minuta, ostaviti da se ohladi, pa procediti.
Čaj od divljeg kestena: 40 gr pokorice ovog drveta sipati u litar hladne vode, kuvati pet minuta, pa ostaviti da odstoji još pet minuta, pre ceđenja.
Čaj od peteljki trešanja: 30 gr peteljki kuvati 10 minuta u litru vode, pa procediti i čaj piti ohlađen.
Čaj od maslačka: 80 gr lista maslačka kuvati pet minuta u litru vode, pa procediti. Ovaj čaj je dobar za eliminisanje celulita jer pospešuje izbacivanje tečnosti iz tela.
Čaj od belog luka: 100 gr belog luka kuvati 15 minuta u litru vode, ostaviti da odstoji dva minuta, procediti i piti po jednu šolju desetak minuta pre svakog obroka.
                 Ja sam probala čaj od maslačka i mogu reći da je prilično efikasan, mada ga nisam koristila kako je propisano,  već samo jednom dnevno, pre doručka.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...