уторак, 27. јун 2017.

DIY piling za čišćenje kože i njenu bolju elastičnost

Iako su mnogi mišljenja da tokom leta ne treba raditi nikakav piling ne vidim koliko je to dobro, jer bez obzira na vremenske uslove mrtve ćelije se moraju uklanjati sa kože. 
Jedan od najjednostavnijih i najblažih pilinga (pogodnih za leto) koga možemo napraviti za par minuta je onaj od ovsenih pahuljica, meda i maslinovog ulja - on ne samo da eliminiše mrtve ćelije već i potstiče perifernu cirkulaciju kože, a samim tim dobro priprema lice i telo za dalji tok nege.
Količina ovsenih pahuljica (vitamini A, D, E, K, C, B6 i B12 i minerali kalcijum, kalijum,fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, bakar, mangan i selen) zavisi od toga da li ćete raditi piling lica (dve kašike) ili tela (pet kašika).


Meda (vitamini A, B, C, K i E, organske kiseline i enzimi) za piling lica je potrebna jedna, dok su za telo dovoljne tri kašike.




Kada je u pitanju maslinovo ulje (vitamini A i E, skvalen, zasićene masne kiseline, kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum, gvožđe i cink) za lice je dovoljna jedna kašičica dok su za telo potrebne dve kašike.


Svi sastojci se dobro izmešaju (poželjno je korišćenje blendera) i nanesu na lice (ili telo) na kome treba da odstoje par minuta da bi se potom izvršila blaga masaža - nakon toga sledi spiranje pilinga mlakom vodom a na kraju ide uobičajena krema. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...