недеља, 7. фебруар 2016.

Alverde Nutri-Care 5u1 maska za kosu

Moja suva i (večito) oštećena kosa zahteva intenzivnu negu. To je i razlog za isprobavanje novih proizvoda - jedan od njih je i Alverde hranljiva maska (DM, 20ml, 85 dinara) koja je namenjena lomljivoj kosi bez sjaja. Ona ne sadrži sintetičke boje, veštačke mirise, konzervanse, mineralna ulja i silikone, a njeni najvažniji sastojci su: arganovo ulje (bogato vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama - omogućava maksimalnu prehranu vlasi), bademovo ulje (puno vitamina A, B, D i E, minerala i esencijalnih masnih kiselina - hrani i neguje suvu kosu) i ulje jojobe (sa visokim sadržajem minerala, proteina, biljnog voska i miristične kiseline - neguje kosu i daje joj visoki sjaj), sve iz kontrolisanog biološkog uzgoja.
Po proizvođaču - maska omogućava lakše češljanje, daje svilenkast izgled i neguje kosu, omekšava je i doprinosi njenom sjaju, a moje iskustvo kaže da i pored toga što pre pranja kose nisam nanosila nikakav serum (ni pakovanje) moja kosa je bila mekša i lakše se rasčešljavala i oblikovala. 
Upotreba maske je uobičajena - posle pranja kose šamponom nanese se na kosu, drži na njoj 5 do 10 minuta i potom spere mlakom vodom. Da bi efekti maske bili vidni preporučuje se njeno korišćenje jednom ili dva puta sedmično.
PS. Iako sam bila zadovoljna rezultatima posle jedne upotrebe, već nakon narednog pranja kose oni su se izgubili tako da mogu reći da samo sa konstantnim korišćenjem maske može da se postigne zdrav izgled kose.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...