уторак, 16. фебруар 2016.

Alverde mleko za čišćenje lica sa ekstraktom i uljem divlje ruže

Iako svi hvale micelarne vode ja više volim da koristim mleka ili losione za čišćenje kože lica, ne zato što se radi o proizvodima boljeg kvaliteta, već i zbog činjenice da prosto moram da operem lice vodom posle čišćenja. Zbog toga sam i kupila Alverde mleko za čišćenje sa ekstraktom i uljem divlje ruže (DM, 200ml, 259 dinara) čiji sastojci potiču iz kontrolisanog biološkog uzgoja. 
Uz ulje divlje ruže (regenerišućeg dejstva) u mleku se nalaze i ulje makadamije (za sprečavanje isušivanja kože), ulje semenki grožđa (sa omekšavajućim uticajem) i ulje jojobe (sa protivupalnim delovanjem) - zbog toga nije nimalo čudno što ovo Alverde mleko temeljno otklanja šminku, prljavštinu i višak masnoće sa kože.
Mleko ima laganu teksturu blagog prijatnog mirisa. Da bi se koža dobro očistila potrebno je uzeti malo veću količinu proizvoda i tek tada će sve biti savršeno (ja sam probala sa manjom/do sada uobičajenom količinom, ali....nisam postigla odgovarajući efekat).
Moja koža je suva i starija, ali bez obzira što mleko uklanja i višak masnoće sa lica, ja nisam primetila da mi se koža isušila ili imala neke iritacije.
PS. Mleko ne sadrži sintetičke konzervanse, boje i mirise, kao i sirovine na bazi mineralnih ulja, a uz to je i dermatološki ispitano tako da su neprijatne reakcije na njega skoro nemoguće.

NIVEA Hyaluron Cellular Filler serum

Iako mi je poznato pravilo da tokom zime dnevna krema treba da bude mnogo jača od noćne dok je leti obrnuto, ja sam se odlučila da sada ...