четвртак, 31. мај 2018.

STILL šampon, balzam i maska sa maslinovim i bergamotovim uljem

U želji da poboljšam izgled moje suve kose a  ujedno i da je oporavim, kupila sam STILL-ovu liniju za negu kose čiju osnovu čine maslinovo (za omekšavanje i regeneraciju vlasi, kao i za njihov zdrav sjaj) i bergamotovo ulje (zbog antiseptičkog i umirujućeg uticaja na kožu glave). Svi preparati su namenjeni za stimulaciju rasta kose i obnavljanje vlasi. Uz to, imaju i prijatan citrusni miris.



Šampon je lagane prozirne teksture i jedina zamerka mu je prisustvo sulfata, ali... izgleda da nisu u nekoj značajnoj količini jer imam probleme sa kožom glave tek treći dan nakon pranja kose.








Balzam bi mogao da ima gušću teksturu, mada i ovako završava posao. Iako je naznačeno da je potreban samo jedan minut za delovanje ja ga zadržavam na kosi malo više i kao posledicu imam meke vlasi koje se lako rasčešljavaju i oblikuju.





Maska ima gustu teksturu. Pored maslinovog i bergamotovog sadrži i ricinusovo ulje koje je poznato po hranljivom delovanju. Koristi se tako što se nanese na opranu (prethodno dobro oceđenu) kosu i drži na njoj od 20 do 30 minuta da bi se nakon toga sprala mlakom vodom.



 Dok šampon i balzam upotrebljavam svaka tri dana masku koristim jednom sedmično i mogu da kažem da, iako nisam primetila efekte kao što su brži rast kose i obnavljanje vlasi, imam meku i sjajnu kosu i urednu frizuru i... to mi je trenutno dovoljno. 
U svim preparatima su korišćeni prirodni ekstrakti i ulja. Takođe, u njima nema ni parabena, kao ni parafina.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...