четвртак, 31. мај 2018.

STILL šampon, balzam i maska sa maslinovim i bergamotovim uljem

U želji da poboljšam izgled moje suve kose a  ujedno i da je oporavim, kupila sam STILL-ovu liniju za negu kose čiju osnovu čine maslinovo (za omekšavanje i regeneraciju vlasi, kao i za njihov zdrav sjaj) i bergamotovo ulje (zbog antiseptičkog i umirujućeg uticaja na kožu glave). Svi preparati su namenjeni za stimulaciju rasta kose i obnavljanje vlasi. Uz to, imaju i prijatan citrusni miris.Šampon je lagane prozirne teksture i jedina zamerka mu je prisustvo sulfata, ali... izgleda da nisu u nekoj značajnoj količini jer imam probleme sa kožom glave tek treći dan nakon pranja kose.
Balzam bi mogao da ima gušću teksturu, mada i ovako završava posao. Iako je naznačeno da je potreban samo jedan minut za delovanje ja ga zadržavam na kosi malo više i kao posledicu imam meke vlasi koje se lako rasčešljavaju i oblikuju.

Maska ima gustu teksturu. Pored maslinovog i bergamotovog sadrži i ricinusovo ulje koje je poznato po hranljivom delovanju. Koristi se tako što se nanese na opranu (prethodno dobro oceđenu) kosu i drži na njoj od 20 do 30 minuta da bi se nakon toga sprala mlakom vodom. Dok šampon i balzam upotrebljavam svaka tri dana masku koristim jednom sedmično i mogu da kažem da, iako nisam primetila efekte kao što su brži rast kose i obnavljanje vlasi, imam meku i sjajnu kosu i urednu frizuru i... to mi je trenutno dovoljno. 
U svim preparatima su korišćeni prirodni ekstrakti i ulja. Takođe, u njima nema ni parabena, kao ni parafina.

IT'S SKIN hranljiva krema sa kolagenom - Made in Korea

Iako zaista vodim računa o svojoj suvoj i starijoj koži tokom zime često se dešava da je ona u groznom stanju. Pod tim podrazumevam veću...