недеља, 20. мај 2018.

Alverde deo rool-on sa organskim hamamelisom VS Palmolive rool-on Feel Glamorous

Znam mnoge osobe koje pri kupovini dezodoransa gledaju da li oni sadrže aluminijum i parabene. Istina je i da ih ja ne volim baš mnogo ali izbor često pravim samo na osnovu mirisa.
Ovih dana naizmenično koristim dva deo roll-ona (Alverde i Palmolive) i rešila sam da ih malo poredim.  

Alverde deo roll-on predstavlja kombinaciju glicerina (sa hidrirajućim delovanjem), ekstrakta hamamelisa (za umirivanje iritirane kože), pirinča (sa zaštitnim dejstvom) i kantariona (za negu oštećene kože), ali...u svom sadržaju ima i alkohol koji može biti iritirajući. Uz to, miris je toliko blag da se skoro ne oseća.


 

Palmolive deo roll-on je karakterističan po prisustvu glicerina (sa hidrirajućim uticajem) i maslinovog ulja (za negu oštećene kože) i ne sadrži alkohol. Pored toga, miris maline je primetan (bar prvih dva-tri časa nakon nanošenja).
 PS.Nažalost, u sadržaju se nalazi i aluminijum.
Oba deo roll-ona nude zaštitu od neprijatnih mirisa tokom 48h nakon nanošenja i ne ostavljaju bele tragove na odeći, ali.. i pored toga što je Alverde brend poznat po korišćenju  prirodnih sastojaka i što je (možda) kvalitetniji ja ovoga puta glasam za Palmolive jer mi se više dopada zbog mirisa.

IT'S SKIN hranljiva krema sa kolagenom - Made in Korea

Iako zaista vodim računa o svojoj suvoj i starijoj koži tokom zime često se dešava da je ona u groznom stanju. Pod tim podrazumevam veću...