уторак, 19. децембар 2017.

ALVERDE Sensitiv roll-on VS FA Soft&Control roll-on

Već dugo vremena lome se koplja oko štetnosti dezodoransa koji u sebi sadrže parabene, veštačke boje i mineralna ulja... a šta mi to kupujemo najbolje ću pokazati na primeru Alverde i Fa proizvoda.
O Alverde Sensitiv deo roll-onu imam samo reči hvale jer on osim što sadrži sok Aloe Vera (za optimalnu hidrataciju), cink (antiseptičko dejstvo), glicerin (za hidrataciju) i ekstrakte kamilice i hmelja (za umirivanje osetljive kože) deluje zaista kako i obećava proizvođač - nežno štiti kožu i smiruje je a pri tome i sprečava pojavu neprijatnih mirisa. Njegovo delovanje je primetno oko pet sati a nakon tog vremena neprijatnih mirisa nema ali se i ne oseća ranije prisutna aroma kamilice.
Kada je u pitanju Fa Soft&Control deo roll-on mogla sam samo da utvrdim da je njegov blagi cvetni miris prisutan dva do tri časa nakon nanošenja dok neprijatnih mirisa nema dugo nakon toga. Da li on u sebi ima parabene i druge štetne sastojke ne znam jer na bočici samo piše da je proizvođač Schwarzkopf&Henkel, a gde je dezodorans proizveden i šta sadrži nije navedeno.


Na kraju moram da dodam da bez obzira šta se nalazi u proizvodu  neophodno je upoznati kupce sa tim. U slučaju da nema potrebnih podataka, po mom mišljenju, nema ni poštovanja prema potrošačima čije je pravo da znaju šta kupuju.
PS. Podrazumeva se da Alverde deo roll-on ima prednost po svom kvalitetu dok u prilog Fa roll-onu govori samo njegova niža cena. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...