уторак, 19. децембар 2017.

ALVERDE Sensitiv roll-on VS FA Soft&Control roll-on

Već dugo vremena lome se koplja oko štetnosti dezodoransa koji u sebi sadrže parabene, veštačke boje i mineralna ulja... a šta mi to kupujemo najbolje ću pokazati na primeru Alverde i Fa proizvoda.
O Alverde Sensitiv deo roll-onu imam samo reči hvale jer on osim što sadrži sok Aloe Vera (za optimalnu hidrataciju), cink (antiseptičko dejstvo), glicerin (za hidrataciju) i ekstrakte kamilice i hmelja (za umirivanje osetljive kože) deluje zaista kako i obećava proizvođač - nežno štiti kožu i smiruje je a pri tome i sprečava pojavu neprijatnih mirisa. Njegovo delovanje je primetno oko pet sati a nakon tog vremena neprijatnih mirisa nema ali se i ne oseća ranije prisutna aroma kamilice.
Kada je u pitanju Fa Soft&Control deo roll-on mogla sam samo da utvrdim da je njegov blagi cvetni miris prisutan dva do tri časa nakon nanošenja dok neprijatnih mirisa nema dugo nakon toga. Da li on u sebi ima parabene i druge štetne sastojke ne znam jer na bočici samo piše da je proizvođač Schwarzkopf&Henkel, a gde je dezodorans proizveden i šta sadrži nije navedeno.


Na kraju moram da dodam da bez obzira šta se nalazi u proizvodu  neophodno je upoznati kupce sa tim. U slučaju da nema potrebnih podataka, po mom mišljenju, nema ni poštovanja prema potrošačima čije je pravo da znaju šta kupuju.
PS. Podrazumeva se da Alverde deo roll-on ima prednost po svom kvalitetu dok u prilog Fa roll-onu govori samo njegova niža cena. 

Novo u DM-u! HERBAL ESSENCES šampon sa arganovim uljem

Kada sam u DM -u videla novitete tj. HERBAL ESSENCES proizvode za kosu odmah sam odlučila da kupim šampon (ionako mi je stari bio pri kr...