уторак, 6. септембар 2016.

DIY losion za uklanjanje fleka

Za mnoge je peršun uobičajeni začin, ali činjenica je da on u sebi sadrži velike količine provitamina A, vitamina C, E i K, kao i etarska ulja miristicin i apiol i kao takav koristi se i u narodnoj medicini. On, između ostalog, potstiče proces izbacivanja toksina iz organizma, jača imunitet i deluje protivupalno.
Jedna od korisnih osobina peršuna je i uticaj na uklanjanje fleka na koži. Mnogi za umivanje koriste čaj od ovog začina, ali mora se spomenuti i losion koji deluje prilično efikasno. Za njega su potrebni 100gr svežeg (iseckanog) lista peršuna, 100ml glicerina, 250ml alkohola i 5 izmrvljenih aspirina. Sastojci se pomešaju i drže u dobro zatvorenoj tegli dve sedmice (na mestu koje nije izloženo sunčevoj svetlosti), uz povremeno mućkanje, a potom se tečnost procedi kroz sterilnu gazu i čuva u tamnoj flašici (pošto se radi o preparatu koji nema konzervanse poželjno je da se drži u frižideru).
Losion se koristi samo tokom večernje nege, posle čišćenja kože. 
PS. Primetna je i delotvornost losiona na kožu sklonu aknama.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...