уторак, 06. септембар 2016.

DIY losion za uklanjanje fleka

Za mnoge je peršun uobičajeni začin, ali činjenica je da on u sebi sadrži velike količine provitamina A, vitamina C, E i K, kao i etarska ulja miristicin i apiol i kao takav koristi se i u narodnoj medicini. On, između ostalog, potstiče proces izbacivanja toksina iz organizma, jača imunitet i deluje protivupalno.
Jedna od korisnih osobina peršuna je i uticaj na uklanjanje fleka na koži. Mnogi za umivanje koriste čaj od ovog začina, ali mora se spomenuti i losion koji deluje prilično efikasno. Za njega su potrebni 100gr svežeg (iseckanog) lista peršuna, 100ml glicerina, 250ml alkohola i 5 izmrvljenih aspirina. Sastojci se pomešaju i drže u dobro zatvorenoj tegli dve sedmice (na mestu koje nije izloženo sunčevoj svetlosti), uz povremeno mućkanje, a potom se tečnost procedi kroz sterilnu gazu i čuva u tamnoj flašici (pošto se radi o preparatu koji nema konzervanse poželjno je da se drži u frižideru).
Losion se koristi samo tokom večernje nege, posle čišćenja kože. 
PS. Primetna je i delotvornost losiona na kožu sklonu aknama.

Novo u DM-u! HERBAL ESSENCES šampon sa arganovim uljem

Kada sam u DM -u videla novitete tj. HERBAL ESSENCES proizvode za kosu odmah sam odlučila da kupim šampon (ionako mi je stari bio pri kr...