недеља, 22. април 2018.

FARCOM Bioproten Restore&Protect losion sa keratinom za farbanu kosu

U želji da još bolje negujem kosu kupila sam i ampulu Farcom losiona (10ml) koji se koristi nakon farbanja kose. Njega karakteriše prisustvo keratina (proteina koji je sastavni deo kose i koji čini da se vlasima vrate sjaj i gustina), kao i ekstrakta pamuka (za omekšavanje i regeneraciju kose).
Upotreba je laka - sadržaj bočice se pomeša sa istom količinom vode da bi se napravila gelasta smesa koja se drži na opranoj kosi tri minuta nakon čega sledi spiranje mlakom vodom.
 Istina je da losion ima ulogu da kosu zaštiti i neguje po farbanju, kao i da joj vrati zdrav sjaj, ali je isto tako dobar kao dopunska nega za kosu kojoj je potrebno omekšavanje i obnavljanje.
Moja kosa je suva i svako nanošenje boje na nju čini je poroznom i krtom. Uz to, često imam problema sa šamponima koje koristim, ne zato što nisu dobri već zato što mi prisustvo sulfata u njima iritira kožu glave. Baš zbog toga mi je potreban dodatni potsticaj kako bi mi frizura (tj.kosa) izgledala koliko-toliko pristojno.
Činjenica je da nakon upotrebe ovog Farcom losiona po farbanju kosa zaista izgleda zdravije i manje oštećena, ali... ono što meni smeta je (pre)izraženi volumen koji moju gustu kosu čini još gušćom a frizuru nekako bezveznom. 
Šta još reći osim da ništa nije savršeno...
PS. Još samo da dodam da je losion dermatološki testiran.

IT'S SKIN hranljiva krema sa kolagenom - Made in Korea

Iako zaista vodim računa o svojoj suvoj i starijoj koži tokom zime često se dešava da je ona u groznom stanju. Pod tim podrazumevam veću...