субота, 4. март 2017.

Natura Siberica Oblepikha Shampoo

U obilju brendova koji proizvode organsku kozmetiku izdvaja se Natura Siberica u čijim preparatima nema parabena, silikona, sulfata, glikola, mineralnih ulja i veštačkih boja.
Šampon sa uljem altajskog pasjeg trna (Lilly, 400ml, akcijska cena 599 dinara) predstavlja pravi primer vrednosti koje zastupa ovaj brend. U njemu se pored ulja pasjeg trna (za jačanje i revitalizaciju kose) nalaze i arganovo ulje (za ojačavanje vlasi), sojino ulje (za revitalizaciju kose), pantenol (za stimulisanje rasta kose), laneno ulje (sa hranljivim dejstvom), ekstrakt iz iglica sibirske jele (sa oživljavajućim delovanjem na kosu), ekstrakt Zlatnog korena (za jačanje kose), ekstrakt arktičke kupine (sa hranljivim delovanjem) i ekstrakt arktičke ruže (za jači sjaj kose).
Po proizvođaču šampon jača kosu, regeneriše oštećenu strukturu vlasi i zaglađuje površinu kose tako da je idealan za negu slabe, bojene i hemijski tretirane kose.
Moja kosa je suva i bez obzira na stalnu negu je nekako bezživotna. Uz to, imam osetljivu kožu glave i mnogi preparati, ma kakav im bio kvalitet, izazivaju neprijatne reakcije u vidu svraba.
Kada je u pitanju ovaj Natura Siberica šampon prvo moram da naglasim da je toliko blag da se može koristiti za svakodnevno pranje kose. Pored toga, on zaglađuje kosu u toj meri da se nakon njega ne moraju (bar u mom slučaju) koristiti dodatni preparati za njeno glačanje. Takođe, celokupan izgled kose je mnogo bolji jer ona deluje zdravije i sjajnije nego inače.
Jedinu zamerku upućujem na miris šampona koji je nekako kiselkast i ne dopada mi se. Na sreću, on se ne zadržava dugo na kosi.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...