среда, 15. март 2017.

DIY maska sa kokosovim uljem za suvu i oštećenu kosu

Kokosovo ulje je poznato po svojim blagodetima kada je zdravlje u pitanju (uništava glivice i viruse, smanjuje upale zglobova i mišića, usporava starenje i degenerativne bolesti, umanjuje simptome umora...), ali ima i veliki uticaj kada se radi o nezi kose.
Pošto se sastoji od masti, prvenstveno od zasićenih (laurinska, miristinska, kaprinska, palmitinska, stearinska), ali i od polinezasićenih masnih kiselina (linolna, esencijalna Omega6) kokosovo ulje ima ulogu regeneratora kose, ali takođe utiče na ubrzavanje njenog rasta i obnavljanje ispucalih vrhova vlasi.
Mnogi preporučuju jednostavno nanošenje ulja na kosu što je i zaista dobro, ali sam ja više za DIY maske koje mogu poboljšati kvalitet vlasi i učiniti ih zdravijim. Jedna od takvih maski je i ona za koju je potrebno 2 kašike kokosovog ulja (blago zagrejanog) i pola ispasirane banane (pune vitamina C i B6, kalijuma i mangana). Sastojci se mešaju dok se ne pretvore u glatku masu a zatim se nanesu na kosu koja se pokrije plastičnom folijom (poželjno je što duže delovanje - najmanje sat vremena). Tretman se završava spiranjem maske hladnijom vodom i pranjem kose šamponom.
Ova maska ne samo da oživljava suvu i oštećenu kosu već joj i daje zdrav sjaj a da bi pokazala svoju efikasnost trebalo bi da se koristi bar jednom sedmično.

IT'S SKIN hranljiva krema sa kolagenom - Made in Korea

Iako zaista vodim računa o svojoj suvoj i starijoj koži tokom zime često se dešava da je ona u groznom stanju. Pod tim podrazumevam veću...