уторак, 4. септембар 2018.

BALEA balzam i maska sa ovsenim mlekom

Mnogima je poznato da je ovseno mleko bogato vitaminima B5, E i A, kao i mineralima koji omogućavaju održavanje optimalnog nivoa vlažnosti u vlasima kose i čine ih mekšim i lakšim za rasčešljavanje.
To je, uz činjenicu da su i balzam i maska namenjeni osetljivoj kosi, bilo presudno da ih kupim.
Uz ovseno mleko u sastavu ovih preparata se izdvaja ekstrakt masline koji hidrira i hrani vlasi kose.





Balzam je lagane teksture i prijatnog mirisa. Za postizanje dobrih efekata (lakše rasčešljavanje i mekša kosa) dovoljno je naneti malu količinu na opranu kosu i nakon par minuta sprati mlakom vodom.


 Što se tiče maske moram dodati da se u njoj osim ovsenog mleka i ekstrakta masline nalaze i glicerin za dodatnu hidrataciju i pantenol za bolju ishranu vlasi kose.
Maska se, po proizvođaču, drži na opranoj kosi jedan minut i potom spere vodom, dok po meni delovanje treba da bude malo duže (bar pet minuta).
Efekti upotrebe se najviše vide po mekšoj kosi.

Uz to, treba spomenuti da u preparatima nema silikona pa se poslušne vlasi, kao i uredna frizura ne mogu očekivati.
PS. Šampon nisam kupila jer ih već neko vreme (u pokušaju da pronađem onaj odgovarajući) stalno nabavljam tako da ću uzeti nešto novo kad utrošim ono što mi je na zalihama.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...