среда, 5. јул 2017.

AVON Anew Vitale - dnevna i noćna krema

Avonova Anew Vitale linija je namenjena umornoj i dehidriranoj koži bez sjaja i pogodna je za žene starosti od 25 do 40 godina. Ona ima za cilj da osveži ten, ukloni sitnije bore i umanji pore. Veliku ulogu u ostvarivanju tog cilja ima ProEnergy kompleks (sadrži antioksidanse, vitamine i peptide) koji pomaže koži da ojača i bude zaštićena od prevremenog starenja.
Dnevna krema (50ml) ima SPF 25 i primerena je za upotrebu u ovim letnjim danima. Ima laganu kremastu teksturu koja se brzo upija i predstavlja idealnu podlogu za šminku. 
Posle korišćenja kreme koža lica je dobro hidrirana i glatka  - to nije nimalo čudno s obzirom da krema u sebi sadrži dimethicone (silikon koji ima zaglađujuću ulogu), kao i glicerin (sa hidrirajućim delovanjem), ureu (za hidrataciju i glačanje kože), pantenol (sa regenerativnim uticajem) i hidrolizovanu svilu (za obnavljanje oštećenih ćelija).
Noćna krema (50ml) je sličnog sastava kome je dodata salicilna kiselina za uklanjanje mrtvih ćelija kože i potsticanje regeneracije. Njena tekstura je gelasto-kremasta. Lako se razmazuje, ali... bar u mom slučaju... malo teže se upija. Ipak, i pored toga, ujutru mi je koža bila u zadovoljavajućem stanju - meka i glatka.
Ne bi bilo korektno da ne upozorim sve one koji imaju osetljivu kožu da obrate pažnju na noćnu kremu jer se može dogoditi da dožive neprijatne reakcije u vidu iritacija (mene su pogađale u početku korišćenja).
Na kraju, posle jednomesečne upotrebe, mogu zaključiti da su obe kreme preveshodno namenjene hidrataciji kože koja je posle njih zaista osvežena, ali... što se tiče drugih efekata koje obećava proizvođač... još ih nisam primetila.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...