субота, 29. јул 2017.

Alverde losion za telo sa koenzimom Q10, mango buterom i artičokom

Volim Alverde jer kod ovog brenda nema iznenađenja - svi sastojci su prirodni a u sadržaju proizvoda nema sintetičkih mirisa, boja, konzervansa i mineralnih ulja.
Pošto tokom toplih dana ne koristim moje omiljene kreme i butere za telo sa bogatom teksturom, spas za suvu kožu pronalazim u mirisnim mazalicama koje isto tako dobro odrađuju ulogu nege. Jedna od njih je i Alverde losion (DM, 250ml, 299 dinara) koji u svom sadržaju ima suncokretovo (sa regenerišućim uticajem) i sojino ulje (za negu suve i osetljive kože), glicerin (za bolju hidrataciju), ulje avokada (sa negujućim dejstvom), mango buter (za optimalnu hidrataciju), ekstrakt artičoke (za stimulaciju sistema limfne drenaže), koenzim Q10 (za sprečavanje i umanjenje bora) i vitamin E (antioksidans).
Tekstura je lagana. Lako se razmazuje i brzo  upija. Miris je blag, voćni - zadržava se na koži dva do tri časa nakon nanošenja. 
Iako Alverde tvrdi da losion nakon samo jedne upotrebe čini da koža postane dovoljno hidrirana, glatka i elastična, a posle četiri sedmice čvrsta i vidno zategnuta, ja ne mogu u potpunosti da se složim sa njim.
Istina je da losion povoljno deluje na moju suvu kožu  - hidrira je i čini glatkom, ali... iako ga koristim skoro tri nedelje o zategnutosti još uvek nema govora. Ipak, sem te male zamerke ne mogu ništa loše da kažem jer je u pitanju kvalitetan (i zdrav) proizvod koji prija koži, posebno sada tokom vrelih letnjih dana, kada želimo da je negujemo a da je pri tome ne opteretimo bogatim teksturama.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...