недеља, 05. фебруар 2017.

DIY maska sa kivijem za izbeljivanje kože i njenu bolju elastičnost

Ma koliko se trudili da vodimo računa o koži lica tokom zimskih dana često nemamo odgovarajući rezultat, a jedan od razloga je njena nedovoljna ishrana. Zbog toga bi se više vremena trebalo posvetiti korišćenju maski koje, bez obzira u koju svrhu se nanose, imaju okrepljujući efekat.
Jedna od korisnih je i DIY maska koja sadrži:
-jedan propasiran kivi (bogat vitaminima B1, B2, B3, B6, B8, C, E i K i mineralima kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, kalijumom, natrijumom i cinkom)-kašiku kiselog mleka (punog vitamina B1, B2, B3, B12 i D, kao i kalijuma i kalcijuma)-kašičicu meda (bogatog vitaminima C, A, E i K, kao i vitaminima B grupe, organskim kiselinama/jabučnom, vinskom, limunskom.../ i mineralima/gvožđem, bakrom, manganom, silicijumom, hlorom, magnezijumom...)

Svi sastojci se dobro izmešaju a smesa se nanese na čisto lice na kome treba da odstoji od 15 minuta do pola sata, da bi se potom sprala mlakom vodom (duži period delovanja je namenjen izbeljivanju kože).
Maska je veoma hranljiva, a uz to potstiče i sintezu kolagena koji doprinosi boljoj elastičnosti kože. Takođe, pomaže i izbeljivanje kože zbog prisustva veće količine vitamina C i mlečne, limunske... i jabučne kiseline.

Multiactiv micelarna voda sa koenzimom Q10 i hijaluronskom kiselinom

Moram priznati da nisam ljubitelj micelarnih voda kada je u pitanju samostalno čišćenje kože ali su mi korisne kao dopunsko sredstvo. Ta...