среда, 20. септембар 2017.

OPČINJAVA sapun od ume

Pošto volim da probam nove proizvode poželela sam da utvrdim kakav je Opčinjava sapun od ume i... evo utisaka.
Uma (bela glina) predstavlja pravu blagodat za ceo organizam. Njenu strukturu čini kristalna rešetka koja daje sposobnost skladištenja energije koja se u određenim uslovima oslobađa. Ona vezuje vlagu nekoliko puta više od sopstvene mase. Po hemijskom sastavu sadrži silicijum, aluminijum, titan, gvožđe, kalcijum, magnezijum... Deluje na nivou ćelije i prodire u telo kroz ćelijske membrane i ima antibakterijski i antiseptički uticaj.
Sitne čestice peska kojima je uma prožeta i njena prirodna masnoća doprinose efektu optimalnog čišćenja kože.
Uz belu glinu u sapunu se nalazi i hidrolat lavande koji ima smirujuće i regenerativno delovanje i posebno je pogodan za osetljivu kožu. On je zbog svojih antibakterijskih osobina koristan kod mnogih kožnih problema, a uz to i sprečava pojavu akni.
Ako se uzme u obzir sve navedeno možemo zaključiti da sapun izuzetno pozitivno deluje na kožu. Istina je da prilikom korišćenja ne daje penu, ali zato savršeno čisti kožu i ostavlja je mekom i svilenkastom. Nažalost, sapun zahteva posebnu pažnju prilikom korišćenja jer se ne sme mnogo držati u dodiru sa vodom - u slučaju da se to dogodi dolazi do preteranog omekšavanja i sapun se pretvara u gnjecavu masu koja se može upotrebiti samo kao tečno sredstvo za pranje.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...