среда, 22. април 2020.

Mesečeva dijeta - mlad Mesec 23.aprila 2020.godine

     U četvrtak, 23.aprila 2020. u 4h 26 min počinje Mesečeva mena - mlad Mesec. To predstavlja priliku da svi oni koji upražnjavaju Mesečevu dijetu iskoriste još jedan dan kako bi korigovali svoju težinu ili bar sprečili da se suvišni kilogrami još više gomilaju. Naime, tokom svake Mesečeve mene dolazi do povećanja aktivnosti enzima koji kontrolišu taloženje masti pa se često dešava da bez obzira što nismo konzumirali neku kaloričnu hranu - dobijemo na težini.
Pravila propisuju da se tokom 24h od početka mene ne uzima nikakva hrana, kao i da se koristi povećana količina vode ili čajeva (preko 2 litra). 

Jedan od najdelotvornijih čajeva je onaj od maslačka koji je dobar ne samo za topljenje masnih naslaga i izbacivanje viška tečnosti iz tela, već i za celokupno čišćenje organizma.
Maslačak sadrži enzime, tanine, eterično ulje i masne kiseline. Sveži listovi su puni vitamina A, B i C, gvožđa, minerala i šećera - deluju diuretički i pojačavaju lučenje probavnih sokova koji razgrađuju masti, dok koren maslačka poboljšava metabolizam masti. 
Čaj od listova se priprema tako što se dve kašičice suvih listova popare šoljom ključale vode i ostave da stoje 20 minuta, a zatim se procede, a kada je u pitanju koren - dve kašičice suvog, isitnjenog korena stave se u hladnu vodu (3 dl), zagreju do ključanja (koje treba da traje dva minuta), a zatim se sve ostavi da odstoji desetak minuta. I jedan i drugi čaj se mogu konzumirati dva puta dnevno (ujutro i uveče), a svako uzimanje većih doza može da izazove smetnje u radu srca.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...