недеља, 15. јануар 2017.

Mesec dana bez pranja kose - moje iskustvo

Istina je da sam čitala o efektima izbegavanja pranja kose šamponom ali mi nikada nije palo na pamet da se i sama uveravam u pozitivna (kako za koga) mišljenja o toj temi.
Nažalost, okolnosti menjaju pravila i ja sam silom prilika morala da se upustim u eksperiment. 
Kada sam 11.decembra 2016.godine oprala kosu i napravila frizuru nisam mogla da zamislim da će to biti za jedan duži period. Moja kosa je inače suva i oštećena i ja se trudim da joj dva puta sedmično posvetim više pažnje (pranje odgovarajućim šamponom, upotreba regeneratora ili maske, ulja za kosu...).13.decembra se dogodilo da, što zbog žurbe, što zbog loše postavljenih behaton ploča, padnem i slomim lakat i već sutradan sam imala operaciju koja je trajala tri sata. 
Prvih dana posle operacije mi je bilo toliko loše da nisam ni razmišljala o izgledu, a kosa mi je koliko-toliko izgledala pristojno.
Kada sam potom izašla iz bolnice i došla kući imala sam bolove i frizura mi nije bila prioritet. 
Istina je da mi je sestra nudila pomoć oko pranja kose, a uz to imam i nekoliko frizerskih salona u blizini, ali... sve se svodilo na razmišljanje kako ću ...sutra da se sredim.

Inače, i tokom treće sedmice kosa nije poprimila katastrofalan izgled - čak je i frizura bila skoro nepromenjena. Najveći problem je bio (nepodnošljivi) svrab glave, kao i mršenje kose (svakog jutra je na češlju ostajalo sve više vlasi). 


Posle mesec dana (tj.posle skidanja gipsa) uspela sam da sama operem kosu. Iako sam upotrebila samo šampon (bez regeneratora, ulja i kreme za oblikovanje) i osušila kosu bez feniranja, osetila sam se lepo (i čisto). Mada frizura izgleda malo rasčupano (bolje da ne vidite kakva je) trenutno mi je najvažnije da nemam neprijatne posledice "izbegavanja pranja kose". O lepšem izgledu razmišljaću kada se budem oporavila u potpunosti.

IT'S SKIN hranljiva krema sa kolagenom - Made in Korea

Iako zaista vodim računa o svojoj suvoj i starijoj koži tokom zime često se dešava da je ona u groznom stanju. Pod tim podrazumevam veću...