уторак, 6. децембар 2016.

Mogu li se obrve spasti?

Deblje, prirodne obrve su već neko vreme u trendu, ali...šta da se radi ako su one retke ili (možda?) skoro da ne postoje. 
Pre nego što se okrenemo trajnoj šminki i "tetoviranju" obrva ne bi bilo loše prvo pokušati sa prirodnim sredstvima koja u velikom broju slučajeva mogu pomoći.
Bademovo ulje, puno vitamina B i E, magnezijuma, bakra, mangana, kalcijuma i kalijuma, poznato je po stimulisanju rasta kose, a može da se koristi i kada su obrve u pitanju - potrebno ga je malo naneti ujutru i uveče. 
Maslinovo ulje u svom sadržaju ima vitamine A i E, skvalen, zasićene masne kiseline, kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum, gvožđe i cink - ono stimuliše rast folikula dlake i dovoljno ga je naneti na obrve i ostaviti na njima oko sat vremena a potom sprati.
Kokosovo ulje u svom sastavu ima 92% zasićenih masnih kiselina, 6% mononezasićenih i 2% polizasićenih kiselina - ono ima moć da se apsorbuje u dlaku i poboljša njen kvalitet.



Ricinusovo ulje, puno Omega6 masnih kiselina, potstiče rast dlake - potrebno ga je naneti na obrve i držati na njima oko pola sata svake večeri, a zatim sprati.

Podrazumeva se da upotreba navedenih ulja mora biti praktikovana tokom dužeg vremenskog perioda.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...