субота, 10. децембар 2016.

Balea uljani balzam za telo

Balea uljani balzam za telo (DM, 200ml, 269 dinara) predstavlja spas za suvu kožu tela jer se u njemu nalazi 40% negujućih ulja.
Sadržaj, između ostalog, čine: suncokretovo ulje (puno masnih kiselina - važnih za regeneraciju kože), glicerin (sa hidrirajućim dejstvom), sojino ulje (za bolju epitelizaciju kože), vitamin E (antioksidans), alantoin (za omekšavanje i regeneraciju oštećene kože) i bademovo ulje (za omekšavanje i umirivanje iritirane kože). 
Tekstura je lagana (sličnija losionu nego kremi), lako se razmazuje i brzo upija. Zanimljiva je činjenica da i pored toga što balzam u sebi ima dosta ulja, to se ne primećuje prilikom nanošenja (ne postoji osećaj masnoće na koži).
Moja koža je inače suva, ali sada - tokom hladnih dana - postaje još suvlja u toj meri da imam neprijatni osećaj zatezanja. Zbog toga mi ovaj Balea uljani balzam predstavlja odgovarajući lek za kožu jer posle njega ona postaje meka i hidrirana.
Ipak, moram da spomenem i moju (subjektivnu) zamerku koju imam na ovaj proizvod. Naime, miris je neutralan i toliko diskretan da se skoro ne oseća.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...