петак, 1. новембар 2019.

BELONA - prirodna kozmetika iz Šapca

Mnogi od nas pamte britanski brend LASH i njegove proizvode na bazi prirodnih sastojaka. Nažalost, on se trenutno kod nas ne može tako lako naći pa smo uskraćeni za mazalice koje su ga proslavile. 
Ali...kako se kaže - koga nema bez njega se može...posebno ako mi je na dohvat ruke prirodna kozmetika i to baš u Šapcu u Karađorđevoj 20.



Kozmetika Belona je stvorena u skladu sa prirodom i ne sadrži aditive i parabene. U okviru nje se mogu naći kreme za lice, losioni za telo, gelovi za tuširanje, sapuni, pilinzi, maske za lice...

Posebno bih izdvojila sapune koji su, kao i ostali proizvodi,  ručno rađeni. Na bazi su palmine masti, maslinovog, kokosovog i ricinusovog ulja i šea butera uz dodatak aktivnog uglja ili eteričnih ulja lavande, mente, kamilice i vanile.
Moram spomenuti i masku tj.piling za lice koji je napravljen od samo tri sastojka: bele gline (antiseptično i antibiotsko delovanje), aktivnog uglja (za detoksikaciju i uklanjanje mrtvih ćelija kože) i ulja smilja (za regeneraciju kože i ublažavanje postojećih pigmentacija). Maska se nanosi na očišćeno lice (uz laganu masažu) i na njemu drži par minuta da bi se nakon toga isprala mlakom vodom. Priznajem da sam se plašila kako će moja osetljiva i (pre)suva koža reagovati na nju ali...nakon spiranja maske koža je bila stvarno čista i za nijansu svetlija, naravno, bez ikakvih iritacija.
Na kraju želim da dodam i nešto malo o čuvanju proizvoda. Pošto u njima nema nikakvog konzervansa treba ih, kako to ja radim, držati u frižideru.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...