среда, 9. децембар 2020.

Serum za piling lica REVUELE REVOX Just Salicylic Acid 2%

 

Istina je da imam suvu i osetljivu kožu ali to nije razlog da povremeno ne koristim pilinge. Do sada sam se uglavnom oslanjala na one  mehaničke koji svojom (malo) grubljom teksturom pomažu da se uklone mrtve ćelije kože a sada sam odlučila da krenem sa upotrebom  seruma sa salicilnom kiselinom. 

Ova beta-hidroksi kiselina, kao što je poznato, razdvaja ćelije koje su slepljene jedna uz drugu i tako "otkriva" zdravu kožu bez mitesera, bubuljica i drugih nepravilnosti. Prodire duboko u pore a uz to ima i protivupalno, kao i umirujuće svojstvo. 

Salicilna kiselina se uglavnom koristi na masnoj i aknoznoj koži koju ja nemam ali sam je  uzela zbog njenog uticaja na  intenzivnije ljuštenje mrtvih ćelija sa površine kože. Naime, kako godine prolaze, sve manje mogu da kontrolišem pojavu tamnih mrlja na koži koje se javljaju i pored činjenice da ni u jednom periodu godine ne izlazim iz kuće bez adekvatne zaštite sa visokim SPF. 

Serum koristim svaka tri dana u sklopu večernje nege jer ne želim da izazovem neželjene reakcije. Nakon njega ne nanosim kremu na lice.

Posle mesec dana (deset upotreba seruma) ne mogu da kažem da mi se stanje kože spektakularno popravilo i da ona više nema nikakvih nedostataka. Trenutno je primetno samo blago perutanje, naravno bez ikakvih  iritacija. O nekom značajnijem efektu upotrebe mogu govoriti tak kada potrošim celu bočicu seruma.

Preparat ne sadrži parabene, mineralna ulja, konzervanse i parafin i ne koristi se na preosetljivoj, iritiranoj i oštećenoj koži.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...